top of page

Bra att veta

Vad täcker bilförsäkringen?

Är din bil minst halvförsäkrad så ersätts glasskador, till exempel stenskott.

Går rutan inte att laga och den måste bytas betalar du en självrisk, dessa varierar mellan det olika avtalen. Om rutan går att reparera är självrisken lägre, kolla vad som gäller i ditt villkor eller försäkringsbrev.

Glasförsäkringen ersätter inte skador på panoramatak eller inbrottsskador.

Byta Vindruta?

Har du en spricka eller för många stenskott i din vindruta så behöver denna bytas, detta är ett betydligt större jobb än att laga ett stenskott, vi bokar en tid och beställer rätt ruta för din bil (vi får vanligtvis tag på rätt rutan inom 24 timmar). Du kommer sedan till oss och lämnar ifrån dig bilen på morgonen och kan sedan hämta den igen på eftermiddagen samma dag.

Laga Stenskott?

Ett stenskott får inte vara större än 3 centimeter (vi brukar säga till våra kunder att det inte ska vara större än en 5 krona).

OBS! det får inte finnas fler än 3st stenskott och får inte sitta i de mörkafälten i vindrutan.

Är du osäker eller har andra frågor så tveka inte att kontakta oss eller komma förbi så kan vi titta på det, är det lagningsbart så brukar vi kunna ta hand om det på en gång och detta tar ca 15min/stenskott

Har du haft inbrott/skadegörelse?

Vid inbrott eller skadegörelse så kräver försäkringsbolagen en polisanmälan samt en anmälan direkt till försäkringsbolaget, för att detta ska kunna åtgärdas kommer du då behöva ett skadenummer som sedan anges till oss på verkstaden eller i samband med bokningen. Om du är osäker på vad du har för självrisk på detta så kan du passa på att fråga försäkringbolaget när du gör din anmälan.

bottom of page